Kevytterapiatuotteet

 

Varpaanerottaja ”lankarulla”

Käytetään isovarpaan asennon korjaamiseen, jos 1. varvas on kääntynyt toisia varpaita vasten (vaivasenluu). Varpaanerottaja asetetaan 1. ja 2. varpaiden väliin. Tarkoituksena on kääntää 1. varvas takaisin mahdollisimman normaaliin asentoon.


 
 

Varpaanerottaja, puolikuu

Koko S
Käytetään 4. ja 6. varpaiden välissä estämään pikkuvarvasta kääntymästä toisten varpaiden alle. 

Koko M ja L
Sopivat vaivaisenluun oikaisuun

 
 

Vaivaisenluun suoja

Lenkki pujotetaan 1. varpaan ympärille, jolloin suoja mukautuu luisen ulokkeen ympärille suojaten sitä hankaukselta ja paineelta. Jos luinen uloke on kovin arka tai siihen on kehittynyt limapussi, tämä tuote lievittää kipua.

 

Vasaravarpaan oikaisija ”hiiri”

Lenkki pujotetaan 2. tai 3. varpaan ympärille. Oikaisijan on tarkoitus asettua 2-4 varpaiden alle. Kävellessä se venyttää varpaiden alapuolella kulkevaa jännettä ja suoristaa koukkuasennossa olevaa/olevia varpaita. Tuotetta on saatavilla kankaisena ja silikonisena.

 
 

Nivelsuoja

Sisällä silikoninappi. Joustokangaspäällinen.
Nivelsuoja pujotetaan varpaaseen niin, että sisäpuolen silikoninappi osuu suojattava nivelpinnan päälle. Tämä tuote suojaa nivelpintaa sekä painaa koukkuasennossa olevaa varvasta alaspäin (suorempaan asentoon)

 
 

Varvastuppi

Ohut geelivuoraus kärkiosan sisäpinnalla, joustokangaspäällinen. Joustokankaalla päällystetty tuppi on ohut ja kestää silloinkin, kun varpaan kärkinivel nousee pystyyn ja osuu kengän päälliseen kävellessä. Tämä tuote suojaa hyvin varpaan pään ihoa.

 
 

Ihonsuojamateriaali Fleecy web

100% puuvillakudos jossa on kevyesti huovutettu fleecypinta. Käytetään suojaamaan ihoa hankaukselta ja kitkavaurioilta. Monipuolinen ihonsuojamateriaali. Sopivin kaarevien alueiden, kuten vaivaisenluun, nivelpintojen sekä kantapään suojaamiseen. Mukautuu hyvin iholle ja pysyy paikoillaan. Fleecy Webistä leikataan suojattavaa kohtaa suurempi pala. Kulmat pyöristetään. Tuotteen saa liimata myös diabeetikon iholle viikoksi. Tuote voi olla iholla suihkun aikana. Suihkun jälkeen painellaan pyyhkeellä kuivaksi. Voidaan pitää kerrallaan iholla viikon ajan.

Hypoallerginen liimapinta.

 
 

Fleecy web ”kukka”

Fleecy Webistä tehty kantapääsuoja on nopea ja helppo tapa suojata kantapään ihoa hankaukselta. Ihoa ei tulisi rasvata ennen suojan tekemistä, koska muutoin se ei pysy paikoillaan.

 Leikkaa fleecy webistä noin 10 x 10 cm kokoinen neliö. Tämän jälkeen leikkaa jokaisen sivun keskeltä kolmion muotoinen pala pois.

 

 


Pyöristä seuraavaksi ”kukan terälehtien” reunat kuvan osoittamalla tavalla. Älä kuitenkaan lyhennä terälehtiä.

 

 


Laita ”kukka” jalkaan siten, että aloitat kantapään takaa. Aseta ensimmäinen terälehti kantapään taakse Seuraavaksi laita terälehdet kantapään sivuille ja lopuksi jalkapohjan puolelle kuvan osoittamalla tavalla.

 

 

Varmista, että Fleecy Web ei ole rypyssä mistään kohdasta ja että se on paikoillaan kantapään muotoisesti.

 

 

Varvastuppi

Kokonaan silikonia, pehmustettu pää
Varvastuppi suojaa kokkuasennossa (vasaravarvas) olevan varpaan pään. Suojaamattomana siihen syntyy kovettumaa. Varvastuppea voidaan käyttää myös estämään varpaan kääntyminen toisen varpaan alle. Pujotetaan sen varpaan ympärille, joka muutoin kääntyy, yleensä se on 5. varvas.
Huolehdi siitä, että varpaankynsi ei ole pitkä, että se ei pääse hankaamaan silikonia rikki.

 
 

Päkiäpehmuste

-    lenkkikiinnityksellä
-    puettava/kangaspäällysteinen
Suojaa päkiän aluetta paineelta ja hankaukselta.

 
 

Kantareunus

Tarrakiinnitteinen kantareunus kiinnitetään puhtaaseen ja kuivaan kengän reunaan. Estää kantaluun hiertymisen ja kantapään nousemisen kengästä kävelyn aikana. Jos kantaluu on terävän mallinen tai kantapää hölskyy kengässä.

 
 

Kosteuttava kantasuoja

Kosteuttaa kuivaa tai halkeilevaa kantapään ihoa. Käytetään päivittäin muutaman tunnin ajan joko pelkästään tai yhdessä Callusan-voidevaahdon kanssa. Vähentää myös ihoon kohdistuvaa painetta. Kosteuttava kantasuoja sopii myös diabeetikolle, edellyttäen että kantapäiden iho on ehjä. Geelistä vapautuu iho hoitavia ja kosteuttavia öljyjä (avokado-, oliivi- ja rapsiöljy, greipinsiemenöljy sekä soijapavun öljy).

 
 

Suojaputki superlonia

Ø 18 mm, 21 mm, 25 mm
Suojaputki valmistetaan polyuretaanivaahdosta ja siinä on puuvillavuori.
Putkesta leikataan sopivan pituinen pala suojattavan kohdan mukaan. Muotoillaan sopivaksi. Käytetään tilapäiseen ihon suojaukseen. Kestää muutaman pesukerran. Tuotteella ei ole iskua vaimentavaa vaikutusta, kuten silikonilla.

 
 

Lampaanvilla

Sopii esimerkiksi varvasvälihautumien hoitoon sekä ihon hautumisen ennaltaehkäisyyn. Villa imee kosteutta itseensä ja nopeuttaa ihon paranemista. Voidaan käyttää samaan aikaan paikallishoitoaineiden kanssa. Villa kierretään sormen paksuisena, kahdeksikon muotoisesti varpaiden väliin. Vaihtoehtoisesti asetetaan villaa varpaiden alle ja vedetään päällispuolelle varpaiden välistä. Ei vedetä kireälle. Vaihdetaan pesujen yhteydessä. Lampaanvilla sopii kaikkien ihottumien hoitoon. Säästää aikaa ja kustannuksia. Pysyy hyvin paikoillaan. Myös sairaala- ja laitoskäyttöön.

Lampaanvillan käyttö:
-    Ota lampaanvillasta sormen paksuinen suikale.
-    Aloita villan laittaminen ensimmäisestä varpaanvälistä.
-    Kieputa villaa löyhästi varvasväleille kuvan osoittamalla tavalla, ei liian kireästi.
-    voit tarvittaessa suojata myös varpaiden nivelpintoja villalla. Levitä villaa nivelpintojen päällä kuvan osoittamalla tavalla.

 
 

Huoparenkaat

Pakkaus sis. 5 kpl, Ø 15 mm, 25 mm, 45 mm
Pyöreä, aukollinen
Hypoallerginen liima. Huoparenkaat soveltuvat esim. känsän tai syylän suojaamiseen. Tasaa painetta ja lievittää kävelykipua. Vaihdetaan tarpeen mukaan. Sivussa suojapaperin irroittamista helpottava pidike.

 

 

Hoitopohjallinen

Koko S-XL
Tukee jalan sisäkaaren rakennetta. Sopi jalalle, jonka sisäkaari on madaltunut. Vähentää jalan väsymistä. Jos jalkapohjan rasvapatja (luonnon oma iskua vaimentava pehmuste) puuttuu tai on ohentunut (rupeaa ohenemaan 30 ikävuoden jälkeen), korvaa hoitopohjallinen sitä.
Paino jakautuu pohjallisen alueella tasaisemmin koko jalkapohjan alueelle. Jos haluat pohjallisen olevan liukkaampi päältä voit hieroa siihen talkkia. Erityisesti diabeetikoille on tärkeää, että kuormitus on tasaista. Näin voidaan ennaltaehkäistä kovettumien ja jalkahaavaumien syntymistä.

 


Kantapiikkityyny

Irrotettavalla keskuksella, koot S, M, L

Jos kipu tuntuu keskellä kantapäätä, on tämä paras vaihtoehto. Irrotettava keskusta poistetaan kipeän jalan kantatyynystä. Tuotetta käytetään päivittäin. Muista käyttää kantatyynyjä myös kotikengässä. Ns. luupiikki tarkoittaa jalkapohjassa kulkevan leveän kalvojänteen kiinnityskohdan tulehdusta. Tärkeä osa hoitoa on aina kantapään asennon korjaaminen kantatyynyllä. 
 
 

Duo kantakevennys

Kevennyskolo alapuolella, koot S, M, L
Jos kipu tuntuu enemmän kantapään reunalla, on tämä paras vaihtoehto. DUO kantakevennyksessä on 2 materiaalikerrosta, joista päällimmäinen on erikoispehmeää. Jos haluat pohjallisen olevan liukkaampi päältä voit hieroa siihen perustalkkia.
S-koko on tehty kapeaksi, niin että se mahtuu myös naisten pikkukenkään.

 
 

Kantakuppi

Pehmeällä keskustalla, koot S, M, L
Kantakupin keskustassa on pyöreä, erikoispehmeä aine, joka keventää kuormitusta. Kumimainen muoto auttaa jalan omia pehmytkudoksia pysymään kantaluun suojana. Kantapään halkeamat paranevat paremmin kantakupin reunojen estäessä ihon halkeamista siihen kohdistuvan rasituksen/tärähdyksen johdosta. Jos haluat pohjallisen olevan liukkaampi päältä voit hieroa siihen perustalkkia.

 
 

Kantakohottaja

Koot S, M, L
Tuotteen korkeus on kuormitettuna n. 5 mm. Tämän korkeampaa pituuden tasaajaa ei tulisi käyttää ilman että jalkojen eripituisuus on tutkittu. Tämä kohotus mahtuu vielä tavalliseen jalkineeseen.
Jos haluat pohjallisen olevan liukkaampi päältä voit hieroa siihen perustalkkia.